Σύγκριση μισθών Ιατρών και άλλων επαγγελματιών ανά Ευρωπαϊκή χώρα

Όχι, δεν είναι οδηγός μετανάστευσης. Ούτε είναι αφορμή για ανούσια γκρίνια.

Είναι απλά κάτι να έχουμε στο μυαλό μας την επόμενη φορά που διεκδικούμε λύση για τα χρωστούμενα μηνών (ή ετών!), τα ρεπό, τις προσλήψεις, τις ελλείψεις υλικών, και των συνθηκών νοσηλείας. Με τόσα εμπόδια, πού να θυμηθούμε και την μισθολογική αύξηση..

Το πρώτο γράφημα παρουσιάζει τις ακραίες τιμές του μισθού των Ιατρών του δημόσιου τομέα. Με τα φακελάκια, τις μίζες από φάρμακα και υλικά, και τα παράνομα ιατρεία ίσως να ήταν στην κορυφή της λίστας η Ελλάδα.

Ελάχιστες και μέγιστες αμοιβές ιατρών δημοσίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρώπη. Ειδικευόμενοι

 

Το επόμενο γράφημα παραθέτει το μέσο όρο μισθών όλων των επαγγελμάτων. Να σημειώσουμε ότι τα γραφήματα που έχουν διορθωθεί βάσει του κόστους ζωής ανά χώρα παρουσιάζουν παρόμοια κατανομή. Δεν τα παρουσιάσαμε για να δείξουμε τους καθαρούς μισθολογικούς αριθμούς – υπάρχουν όμως στον σύνδεσμο παρακάτω.

Μέσος όρος μισθού εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευρώπη. Ειδικευόμενοι

 

Στο τελευταίο συνδυαστικό γράφημα θα παρατηρήσετε ότι η μέγιστη αμοιβή Ιατρού στην Ελλάδα μόλις αγγίζει το μέσο όρο του μισθού όλων των επαγγελμάτων, σε αντίθεση με τις περισσότερες άλλες χώρες. Δηλαδή, μην περιμένει κανείς να γίνει πλούσιος ποτέ από την Ιατρική (νόμιμα πάντα).

Για να δείτε αναλυτικά το πόρισμα του 2011 (στην Αγγλική γλώσσα) πατήστε ΕΔΩ.

eidikeuomenoi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.