Αυτοάμυνα ή ανθρωποκτονία; [βίντεο]

Την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και φυλάκιση 2 ετών αντιμετωπίζει Χειρουργός στη Ρωσία, μετά από επεισόδιο ξυλοκόπησης ασθενούς μέχρι θανάτου.

Ο 56χρονος ασθενής Yevgeny Bakhtin (χωρίς μπλούζα στο παρακάτω βίντεο) είχε προηγουμένως κλωτσήσει μια Νοσηλεύτρια κατά την εξέτασή του στο νοσοκομείο της πόλης Belgorod. Εκείνη ζήτησε τη βοήθεια του Ιατρού Ilya Zelendinov, ο οποίος έσπρωξε τον ασθενή έξω από το θάλαμο εξέτασης.

Όταν εκείνος επέστρεψε, ο Χειρουργός με μια γροθιά τον έριξε στο έδαφος, ενώ παράλληλα μαχόταν με το συνοδό του ασθενούς.

Από την πρόσκρουση στο έδαφος, ο 56χρονος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και εξέπνευσε λίγα δευτερόλεπτα μετά. Όταν αντιλήφθηκαν τη σοβαρότητα του τραυματισμού του, τότε ο Χειρουργός και το λοιπό προσωπικό του νοσοκομείου προσπάθησαν, χωρίς επιτυχία, να τον αναζωογονήσουν με μαλάξεις.

Ο Χειρουργός έχει αφεθεί προς το παρόν ελέυθερος, έχοντας υπογράψει δήλωση ότι δε θα φύγει από τη χώρα, ενώ έχει ήδη απολυθεί από τη θέση του στο νοσοκομείο. Ο Εισαγγελέας αντιλήφθηκε ότι ο Ιατρός δεν είχε πρόθεση φόνου,  αλλά και το ότι το μοιραίο δε θα συνέβαινε αν το θύμα έπεφτε με λίγο διαφορετική γωνία ή σε πιο μαλακό έδαφος.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα σε δύο περιστατικά στη Ρωσσία το προσωπικό έχει πυροβοληθεί από δυσαρεστημένους ασθενείς.

Ελλείψει αστυνομικής φύλαξης, πώς πρέπει το προσωπικό να προφυλαχθεί;

Πώς πρέπει να προνοήσει κανείς ότι η αυτοδικία του έναντι σε επιθετικούς συνοδούς/ασθενείς δε θα οδηγήσει σε παρόμοια με τη Ρωσία συμβάντα και θα τον στιγματίσει προσωπικά και επαγγελματικά;

Ή θα πρέπει απλά να υπομένει τη σωματική και ψυχολογική βία στην εργασία του;

eidikeuomenoi.gr

Ενδεικτική πηγή πληροφοριών: telegraph.co.uk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.