“Περάστε έξω παρακαλώ κε Διοικητά”

Gandalf lord of the rings you shall not pass

Δήλωση από Πάνο Παπανικολάου

ΓΓ της ΟΕΝΓΕ

Εκπρόσωπο του «Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή»   16/3/18

 

Ο «πολλά βαρύς» κ. Διοικητής του νοσοκομείου Ρίου μπούκαρε με το έτσι θέλω στο ιατρείο των Επειγόντων την ώρα που ειδικευόμενη γιατρός εξέταζε ασθενή. Η συνάδελφος του ζήτησε να περάσει έξω. Αν δεν τον ήξερε ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καθήκον κάθε μαχόμενος γιατρός να ξέρει τον κάθε πολιτικάντη β διαλογής που κάθε υπουργός διορίζει περιστασιακά ως διοικητή σε κάθε νοσοκομείο. Αν τον ήξερε ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟ ΤΗΣ, δεν έχει καμιά δουλειά ΚΑΝΕΝΑΣ (ούτε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε ο Πάπας της Ρώμης) να … παρίσταται σε εξέταση ασθενούς από γιατρό. Ο κυρ Διοικητής άρχισε τα “ξέρεις ποιός ειμ’ εγώ” (κάποιος θα έπρεπε να του απαντήσει : ποιός είσαι ρε περαστικέ κυβερνητικέ τοποτηρητή, σαν κι εσένα έχουν περάσει δεκάδες από κάθε νοσοκομείο το οποίο το πληρώνει ο Ελληνικός λαός, όπως πληρώνει κι εμάς και σένα, δεν είσαι στο κομματικό τσιφλίκι του παππού σου) και τώρα θέλει να … τιμωρήσει πειθαρχικά την γιατρό !!!. Εγώ λοιπόν ΑΠΑΙΤΩ από τους κ.κ. Ξανθό και Πολάκη την άμεση αποπομπή του εκλεκτού τους.

 

Υ.Γ. Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Ρίο) αποτελεί έδρα του άλλου εκλεκτού της κυβέρνησης, του προέδρου του ΚΕΣΥ Καθηγητού κ. Μάρκου. Έχει κάτι να πει ο κ. Μάρκου για το συμβάν ; Πλήττει η αυταρχική συμπεριφορά του κ. Διοικητή την ιατρική εκπαίδευση των νέων γιατρών ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; Είναι αντικίνητρο για την ανάσχεση της φυγής των νέων γιατρών προς το εξωτερικό ΝΑΙ ή ΟΧΙ ; ή μήπως για τον κ. Μάρκου και για τα λοιπά μεγαλοκαθηγητικά κυκλώματα του ΚΕΣΥ «ιατρική εκπαίδευση» νοείται μόνο η υποταγή των νέων γιατρών σε ιδιοτελή συμφέροντα και σε κυβερνητικά κόλπα για υποτιθέμενη κάλυψη κενών ιατρικού προσωπικού με μετακινήσεις και πασαλείμματα ;

 

(επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση της ΕΙΝΑ)

——————————————————————

 

 

ΕΝΩΣΗ  ΙΑΤΡΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ  ΑΧΑΪΑΣ

Ε. Ι. Ν. Α.

WWW: http://www.eina.gr  * Email: einagr1@gmail.com

ΑΠ 9.2018                                                                                             Πάτρα 14/3/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αυταρχισμός και διώξεις από το Διοικητή του ΠΓΝΠ!

Η κάθε διοίκηση, απ΄ότι φαίνεται, διαπνέεται από το “δικό της” πνεύμα. Όταν αυτό το πνεύμα εκφράζεται με διαχείρηση υφισταμένων εν είδει ιδιοκτησίας, κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο… Υπεύθυνος βέβαια για τις ιδιαίτερες εκφράσεις αυτού του πνεύματος δε μπορεί να είναι άλλος από την πολιτική ηγεσία που διορίζει αυτές τις διοικήσεις.

Το γεγονός: Στις 26/2, ημέρα μεγάλης εφημερίας του ΠΓΝΠ ο κος Θ. Πισιμίσης κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα επείγοντα, εισήλθε σε ιατρείο ενώ ειδικευόμενη συνάδελφος διενεργούσε ιατρική εξέταση. Του ζητήθηκε ευγενικά να περάσει έξω και να περιμένει – πράξη όχι απλά ορθή και επιτρεπτή αλλά απαιτητή από την ιατρική δεοντολογία! Αντί λοιπόν ο διοικητής να αντιληφθεί την αβλεψία του και να συμμορφωθεί στις συστάσεις της συναδέλφου, προκάλεσε λεκτική διένεξη με κύριους άξονες το “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και το “έχω δικαίωμα να μπω όπου θέλω, και στα χειρουργεία ακόμα!”.  Σε συνέχεια μάλιστα του ατυχέστατου επεισοδίου, στις 13/3, καλεί σε απολογία εντός τριών ημερών την συνάδελφο γιατί “επέδειξε ανάρμοστο συμπεριφορά… απαξίωσε το κύρος και το πρόσωπο του Διοικητή..” Την κατηγορεί με βάση τον υπαλληλικό κώδικα γιατί “υπέπεσε στο πειθαρχικό παράπτωμα της εν υπηρεσία αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς και της μη προσηκούσης συμπεριφοράς προς τους προϊσταμένους της..”

Η προσβολή: Έχοντας ενημερωθεί για τα γεγονότα, σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑ και της τριμελούς επιτροπής, επιδιώξαμε συνάντηση με τον κο Διοικητή στο γραφείο του, για να εκφράσουμε τις θέσεις μας και να λυθεί το πρόβλημα. Προφασιζόμενος το εν εξελίξει Διοικητικό Συμβούλιο, αρνήθηκε πεισματικά να μας ακούσει, παραπέμποντάς μας στη Γραμματέα του.

Αντιπαρερχόμενοι την προσβολή απέναντι στα εκλεγμένα όργανα των νοσοκομειακών ιατρών από το διορισμένο από το Υπουργείο Υγείας διοικητικό παράγοντα του νοσοκομείου,

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ την αδίκως, αυθαιρέτως διωκόμενη συνάδελφο που έπραξε ΟΡΘΩΣ Ιατρικά και Ηθικά. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, όσο ψηλά κι αν θεωρεί ότι βρίσκεται, να αυθαιρετεί και να καλεί σε απολογία κατά το δοκούν τους υφισταμένους του. Κι αυτό γιατί τα γεγονότα είναι διαφορετικά απ’ αυτά που καταγράφει στην …κλήση του ο κος Διοικητής.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανάκληση της διωκτικής ενέργειάς του και την υπόσχεση πως θα σέβεται την Ιατρική Δεοντολογία και Επιστήμη ως ανώτερη της δικής του αρχής.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους συναδέλφους να αγωνιστούν για το δίκαιο και το επιστημονικά και ηθικά ορθό. Δεν μας πτοούν οι φεουδαρχικές συμπεριφορές! Τη μέρα που εκπνέει η …προθεσμία απολογίας της συναδέλφου, θα είμαστε κι εμείς εκεί για ν’ απολογηθούμε….

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Παρασκευή 16/3, στις 12μμ στα γραφεία της Διοίκησης .

 

Για το Δ.Σ.

 

Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γραμματέας

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.