Την παραίτηση ζητά ο διοικητής όσων δεν θέλουν να εφημερεύουν 30 μέρες το μήνα στο Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΙΘ

Θεσσαλονίκη 15/1/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Α΄ Παιδοχειρουργική του ΑΠΘ κλινική του Νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» της Θεσσαλονίκης, παρά τις αλλεπάλληλες και προς όλες τις κατευθύνσεις εκκλήσεις, και τον Ιανουάριο εξακολουθεί να πραγματοποιεί πλήρες πρόγραμμα εφημεριών με 10 γενικές εφημερίες, που αφορούν σε όλη τη Μακεδονία, ενώ από την ΥΠΕ, το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Παιδείας δεν έγινε καμιά ενέργεια για στελέχωση, ώστε με ασφάλεια να ανταπεξέλθει στις απαιτούμενες γενικές και εσωτερικές εφημερίες, τα τακτικά χειρουργεία, τα τακτικά ιατρεία.

Έτσι οι 3 ειδικοί γιατροί του ΕΣΥ και cμόνο, με 1 ειδικευόμενη, καλούνται για άλλο ένα μήνα να υπερβούν τις ανθρώπινες δυνατότητες, μετά από ένα οκτάμηνο εξουθένωσης, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες παιδοχειρουργικές ανάγκες. Και δεν φτάνει αυτό. Η έκκληση για επείγουσα λύση προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου, την ΥΠΕ και το Υπουργείο, ζητήθηκε να κοινοποιηθεί στα συνδικαλιστικά όργανα μέσω της γραφειοκρατικής οδού. Η κοινοποίηση δεν έγινε ποτέ από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου. Όταν μετά από ένα μήνα ήρθε στα χέρια της ΕΝΙΘ και της ΟΕΝΓΕ και ασφαλώς δημοσιοποιήθηκε, οι γιατροί της κλινικής βρέθηκαν μπροστά σε έναν διοικητή που, αντιμετωπίζοντας το νοσοκομείο σαν τσιφλίκι του, τους φέρθηκε, σαν τσιφλικάς στους κολίγους του, με απαξιωτική, υβριστική και απειλητική συμπεριφορά, εγκαλώντας τους για την ενημέρωση των συνδικαλιστικών τους οργάνων και καλώντας τους στο τέλος να καταλάβουν ότι αυτή είναι η κατάσταση και να παραιτηθούν εφόσον θεωρούν ότι δε λειτουργούν με ασφάλεια.

Στο ίδιο Νοσοκομείο, οι γιατροί της Παιδιατρικής κλινικής αποφάσισαν να μην πραγματοποιούν τακτικά εξωτερικά ιατρεία λόγω έλλειψης προσωπικού. Επειδή το πρόβλημα αναφέρθηκε στα συνδικαλιστικά όργανα, οι συνάδελφοι που «χαλάνε την εικόνα του νοσοκομείου» δέχτηκαν ήδη τις πρώτες απειλές, με την υπόσχεση για τα περαιτέρω αν επιμείνουν.

· Επειδή τα νοσοκομεία πρέπει να είναι δημόσιες δομές στην υπηρεσία της κοινωνίας και όχι τσιφλίκια κάποιων που τα διαχειρίζονται για προσωπικό ή πολιτικό όφελος
· Επειδή είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς των συναδέλφων και την απρόσκοπτη και ποιοτική αντιμετώπιση των ασθενών
· Επειδή είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε και με την πολιτική διάλυσης των νοσοκομείων και απαξίωσης του έργου μας, αλλά και με κάθε καιροσκόπο τιτλούχο του συστήματος Υγείας, που εξευτελίζει και απειλεί τους εργαζόμενους για να φτιάξει και να διατηρήσει το ¨ίματζ¨ του πετυχημένου.
· Επειδή τα συνδικαλιστικά όργανα είναι αυτά που ασχολούνται και διεκδικούν λύσεις στα προβλήματα και όχι οι εντεταλμένοι της βάρβαρης πολιτικής.
· Επειδή η ασκούμενη τρομοκρατία δεν μας πτοεί αλλά μας δυναμώνει.
· Επειδή θεωρούμε ότι αν κάποιος πρέπει να παραιτηθεί για τη δυσλειτουργία του νοσοκομείου είναι ο Διοικητής και όχι οι εργαζόμενοι

Ζητάμε:

· Την άμεση απαλλαγή της Α΄ παιδοχειρουργικής και της Παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», από τις υπόλοιπες γενικές εφημερίες του Ιανουαρίου, και τον ελάχιστο αριθμό εφημεριών (3-4) μέχρι τη στελέχωσή τους, υποσχόμενοι με τη σειρά μας για τα ¨περαιτέρω¨ αν συνεχιστεί η ίδια εγκληματική στάση.

· Την παραίτηση του διοικητή του Νοσοκομείου εδώ και τώρα.

Για την ΕΝΙΘ

Ο Αντιπρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Α. Σιούλης Κ. Φορτούνης

One thought on “Την παραίτηση ζητά ο διοικητής όσων δεν θέλουν να εφημερεύουν 30 μέρες το μήνα στο Γ.Γεννηματάς στη Θεσσαλονίκη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.