Πως να δώσεις φακελάκι με πιστωτική

Η διαφθορά στα νοσοκομεία: δεν ακούμε απλά φήμες γι αυτή, την ζούμε δίπλα μας κάθε μέρα.

Το υπουργείο πρότεινε να χρησιμοποιείται αναγκαστικά πιστωτική κάρτα στις ιατρικές επισκέψεις.

Αν και θα δημιουργήσει λίγο σύγχυση σε κάποιους ασθενείς και υπερήλικες Ιατρούς στην αρχή, το δεχόμαστε. Βέβαια, οι συναλλαγές αυτές θα πρέπει να εξαιρεθούν από τους τραπεζικούς τόκους για τους ασθενείς και για παρατεταμένο διάστημα, αλλιώς απλά ωφελούμε τις τράπεζες πάλι με το μέτρο αυτό.

Δεν πρόκειται όμως ούτε να καταφέρει να κάνει μια γρατζουνιά στο χοντρό πετσί της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος.

Ένα σημαντικό ποσοστό των Ιατρών του Ε.Σ.Υ. διατηρεί ταυτόχρονα ιδιωτικό ιατρείο ή χειρουργεί σε ιδιωτικές κλινικές. Εξ ορισμού, αυτές είναι παράνομες δραστηριότητες, στις οποίες ο απατεωνίσκος, όχι μόνο δεν κόβει απόδειξη, αλλά εφεύρει και ποίκιλλες μεθόδους για να μη γίνει αντιληπτή η δράση του (πχ κρύβει το ορθοπαιδικό του ιατρείο μέσα σε φυσιοθεραπευτήριο, ή υπογράφει σαν άλλος στα πρακτικά του χειρουργείου).

Οι καθηγητάδες δε, τις περισσότερες φορές γράφουν τα φάρμακα σε ένα απλό χαρτί και σου λένε “πήγαινε στο ΙΚΑ να στα γράψουν ηλεκτρονικά”. Οι ιδιώτες της επαρχίας έχουν αλλάξει το σλόγκαν αυτό στο “πήγαινε στον Αγροτικό να στα γράψει”. Πάντα με ποικίλλες δικαιολογίες και τεχνικά προβλήματα (“έχω ξεπεράσει το μηνιαίο όριό μου”, “έχει πέσει το σύστημα”, “δεν μπορώ να γράψω σε ΕΟΠΥΥ, δεν είμαι συμβεβλημένος”).

Πώς νομίζει το υπουργείο ότι ο θα πατάξει τις παράνομες αυτές δραστηριότητες; Πώς νομίζει ότι θα σταματήσει τα φακελάκια με τις πιστωτικές κάρτες;

Το μόνο που κάνει είναι να πετάει την μπάλα στον αδύναμο και απελπισμένο ασθενή και να του λέει “βάλ’τα εσύ με τους μεγαλοκαρχαρίες τώρα και ζήτα τους χρέωση στην κάρτα σου”. Οι περισσότεροι από τους παραπάνω απατεωνίσκους, προκειμένου να φυλάξουν τα οπίσθιά τους, γίνονται γρήγορα πολύ επιθετικοί σε οποιαδήποτε αναφορά για νόμιμες διαδικασίες. Χωρίς κανένα δισταγμό θα προσβάλλουν και θα πετάξουν έξω από το ιατρείο τους τον άρρωστο που έχει κάνει τον γύρο των Ιατρών και έχει καταλήξει στη “φίρμα”.

Γιατί, 30 χρόνια τώρα, τα διάφορα υπουργεία δεν έχουν καταστρώσει ένα ελάχιστο σχέδιο για να πιάσουν αυτούς τους “συναδέλφους” που χρηματίζονται ή φοροδιαφεύγουν;

Πόσο δύσκολο είναι να πάρουν μια παθολογική αξονική τομογραφία και να υποδυθούν τον άρρωστο;

Οι μεγαλοκαρχαρίες είναι ευρέως γνωστοί, όπως και οι τιμές τους. Εδώ έχουν δημιουργηθεί ολόκληρες ιστοσελίδες όπου χιλιάδες πολίτες τους καταγγέλλουν ανοιχτά (πχ edosafakelaki.org)

Μόλις πιάσουν μερικά από τα μεγάλα αυτά αρπακτικά, τα μικρότερα ψαράκια θα φοβηθούν και θα κρυφτούν πίσω από καμιά πέτρα.

Οι ψαράδες, άλλωστε, θα σου πουν ότι με τα πλαστικά δολώματα δεν πιάνεις τα μεγάλα ψάρια. Πρέπει να μυριστούν φρέσκο αίμα για να τσιμπήσουν.

Αφιερωμένο στο υπουργείο, λοιπόν, το παρακάτω βίντεο:

eidikeuomenoi.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.